خرمای صادراتی
میوه خرما یا رطب گیاهی تک لپهای و گرمسیری جزو تیره نخلها است که میوهاش خوراکی و دارای هستهای سخت و پوست نازک و طعم شیرین که به شکل خوشهای بزرگ از شاخه آویزان میگردد و برگهای آن بزرگ است.
خرما جزو میوههای سته میباشد یعنی تمام قسمت بریکاری آن گوشتی و حاوی مواد غذایی است. خرما از دورانِ باستان در رژیم غذایی انسان وجود داشتهاست و یکی از قدیمیترین میوههای کشت شده توسط انسان بودهاست.
صادرات خرما ونکات مهم دراین زمینه
تقاضا برای خرما در عمده ی مناطق جهان وجود دارد.خرید خرما توسط خریداران معمولا بصورت وزن های بیش از ۳ کیلوگرم است.می توان خرما را دربسته بندی کوچک نیز دربازارهای اروپائی ارائه نمود.اینکارنیازبه بسته بندی بسیارمناسب ورعایت استانداردهای موادغذائی کشورهای خریدار دارد.کشورهای آسیای میانه – هندوستان – امارات از عمده خریداران خرمای ایران هستند .تولید کنندگان روی محصولات فرآوری شده خرما برنامه ریزی کنند زیرا دارای ارزش افزوده بالاتری است , تعیین قیمت خرمای صادراتی معمولا بصورت توافق بین خریداروفروشنده مشخص می شود .خرمای ایران به ۵۲ کشور جهان صادر میشود به گفته کارشناسان کشاورزی ایران توان صادرات حدود ۳۰ درصد ،خرمای تولیدی کشوررا دارد.
کشورهای آسیای میانه ،اروپای شرقی،آسیا،آمریکای شمالی وحوزه خلیج فارس درردیف خریداران خرمای ایران قرار دارند .خرمای ایران به لحاظ مزه وطعم مورد علاقه مصرف کنندگان درسراسرجهان بوده ومی تواندد یکی از منابع عمده کسب درآمد در بخش کشاورزی باشد .ایران قادر است همچنان موقعیت خودرا به عنوان بزرگترین تولید کننده وصادر کننده خرمادر جهان حفظ کند .
شرکت سجاد از جمله شرکت هایی است که خرمای صادراتی را از جمله اقدامات خود قرار داده است.از جمله محصولات این شرکت می توان به خرمای مضافتی و ربی و ... اشاره نمود.