طرح تولید روغن از هسته خرما

طرح تولید روغن از هسته خرما در حال حاضر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هسته خرما حدوداً 10 درصد وزن کل خرما را تشکیل می دهد. طرح تولید روغن هسته خرما در شرکت ما مورد توجه قرار گرفته است.

هسته خرما حدوداً 10 درصد وزن کل خرما را تشکیل می دهد.هسته به عنوان ضایعات در بسیاری از کارگاه های فرآوری خرما نظیر تهیه شیره، قند، اسید سیتریک و الکل از خرما تولید می شود و در برخی از کشورها مقداری از این هسته صرف خوراک دام های اصلی می شود. گوشت خرما حاوی روغن اندکی در حدود 0/2 الی 0/5 درصد می باشد، در صورتی که هسته آن 7/7 الی 12/7 درصد روغن دارد. این روغن که به رنگ زرد مایل به سبز کم رنگ است، از هسته خرما استخراج می گردد. 

 

اسیدهای چرب لینولنیک، لئوریک، میریستیک و بالفتیک در آن وجود دارد. استخراج روغن از هسته خرما، توسط حلال هایی نظیر آب، تترا کلرید کربن، هگزان و هپتان صورت می گیرد. اما تجربیات نشان داده است که حلال هگزان جهت استخراج این محصول مناسب تر است.


موارد مصرف و کاربرد روغن هسته خرما


از آنجایی که عمده اسیدهای چرب موجود در هسته خرما غیر اشباع است و همچنین مقداری اسید چرب لینولئیک که جزء اسیدهای چرب ضروری بدن می باشد در آن وجود دارد، می تواند به عنوان منبع روغن خوراکی مطرح باشد. هم چنین به خاطر جزئی بودن میزان اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دو گانه روغن حاصل از هسته خرما به اکسیداسیون مقاوم بود و قابلیت نگهداری خوبی دارد. با توجه به میزان نسبتاً مناسب اسیدهای چرب متوسط می تواند در تهیه صابون، شامپو و سایر مواد آرایشی و بهداشتی نیز به کار رود.


اهمیت استراتژیک روغن هسته خرما در دنیای امروز


در زمینه اهمیت این کالا می توان به اهمیت و ارزش غذایی بالای آن در دنیای امروز اشاره نمود. هسته روغنی خرما دارای 8 تا 10 درصد روغن می باشد که این امر از مزایای فوق العاده این محصول به حساب می آید. خرما به دلیل داشتن خواص درمانی و برخورداری از ارزش غذایی بالا از با ارزش ترین مواد غذایی محسوب می گردد؛ به نحوی که امروزه فرآورده های بسیاری از این محصول تهیه گردیده و به بازار ارائه می شود.
کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده روغن هسته خرما
همانطور که در گذشته اشاره گردید کشورهای هند و چین از بزرگترین مصرف کنندگان این محصول و از سنگاپور و مالزی نیز به عنوان تولید کنندگان بزرگ این محصول می توان یاد کرد.


بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید روغن هسته خرما


بررسی روشهای تولید محصول
1.. مهمترین فرآورده های تخمیری خرما عبارتند از: اتانول، سرکه، اسید سیتریک و تولید چربی خرما.
2. مهمترین فرآورده های غیر تخمیری خرما عبارتند از شرت خرما و قند مایع

محصولات خرمای سجاد